Διεθνής Παρουσία

Ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια από τις ηγετικές επιχειρηματικές δυνάμεις στον χώρο των καταναλωτικών προϊόντων και συγκεκριμένα στις κατηγορίες των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και προϊόντων Υγείας & Φροντίδας

Το πλούσιο και συνεχώς αναπτυσσόμενο προιοντικό χαρτοφυλάκιο και το εκτεταμένο δίκτυο διανομής, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές επιλογές της διοίκησης και την ισχυρή οικονομική θέση υποστηρίζουν την δυναμική και πετυχημένη πορεία του Ομίλου.

Συνολικά, ο Όμιλος Σαράντη δραστηριοποιείται στην Ευρώπη μέσω θυγατρικών εταιρειών σε 12 χώρες, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, στην Σλοβακία, στη Βόρεια Μακεδονία, στην Ουγγαρία, στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην Πορτογαλία, στην Ουκρανία και στην Ρωσία, ενώ παράλληλα διατηρεί έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περίπου 40 χώρες.

Η δραστηριότητα του Ομίλου στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει περίπου 65% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης αποτελεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό.

Ergopack LLC

Ουκρανία

Η δραστηριότητα της Ergopack αφορά στην παραγωγή και διανομή προϊόντων οικιακής χρήσης, με κυριότερες κατηγορίες τις σακούλες απορριμμάτων, τα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων και τα είδη καθαρισμού. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από 3 ηγετικές μάρκες και συγκεκριμένα τις Melochi Zhizni, Domi και Novax. Εχει εξαγωγική δραστηριότητα στις ΚΑΚ χώρες καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Πολωνία, η Λετονία κ.λπ.

Hoztorg LLC

Ρωσία

Αποτελεί θυγατρική της ουκρανικής θυγατρικής του Ομίλου Ergopack, και έχει εμπορική δραστηριότητα διανέμοντας τα προϊόντα της Ergopack στην αγορά της Ρωσίας.

Polipak SP. Z.O.O.

Πολωνία

Η εταιρεία Polipak ιδρύθηκε το 1986 στην Πολωνία (περιοχή Sroda Wielkopolska) με βασική δραστηριότητα την παραγωγή φιλμ πολυαιθυλενίου (LDPE, HDPE, MDPE, etc) και την παρασκευή ρολών σακουλών απορριμμάτων ιδιωτικής ετικέτας διαφόρων τύπων κλεισίματος (με κορδόνι, με χερούλια, κτλ.) καθώς και την παρασκευή ρολών σακουλών τροφίμων. Επιπλέον, η Polipak παράγει διαφόρων ειδών φιλμ που προορίζονται για βιομηχανική χρήση.

Η εξαγορά της Polipak από τον Όμιλο πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Στους βασικούς πελάτες της Polipak περιλαμβάνονται εταιρείες λιανικού εμπορίου ανά την Ευρώπη (σε Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Τσεχία και Ουγγαρία).

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογικών εξελίξεων, η αυξημένη ποιότητα και η πλούσια γκάμα των προϊόντων αποτελούν τους παράγοντες που συντελούν στην απόδοση της Polipak και την ισχυρή της θέση στην αγορά.

Saneca Trade CZ, S.R.O.

Τσεχία

Η Saneca Trade CZ, s.r.o. είναι εμπορική εταιρεία στην Τσεχία που εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Σαράντη τον Ιανουάριο του 2018 και διανέμει στην Τσεχία τα προϊόντα Indulona.

Sarantis Banja Luka DOO

Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Η εταιρεία SARANTIS BANJA LUKA ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στην Banja Luka. Η δραστηριότητα της Βοσνιακής εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή των ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής STR8, B.U. και Bioten, και των ιδιοπαραγόμενων προϊόντων οικιακής χρήσης FINO, TOPSTAR και TUB.O.FLO., καθώς και των διανεμόμενων προϊόντων ευρείας διανομής Wash&Go, Tesori d’Oriente, Denim, Vidal και Gaia.

Sarantis Belgrade LTD.

Σερβία

Η SARANTIS BELGRADE ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στο Βελιγράδι. Η δραστηριότητα της Σερβικής εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή καλλυντικών ευρείας και επιλεκτικής διανομής διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, BU, C-THRU, BIOTEN, ORZENE and CARROTEN, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, TOPSTAR, and TUB.O.FLO καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα των εταιρειών PUIG, CONTER, CHURCH & DWIGHT, JOHNSON & JOHNSON, και PARLUX FRAGRANCES, και συγκεκριμένα τα προϊόντα Antonio Banderas, Benetton, Tesori d' Oriente, Wash&Go, Vidal, Batiste, Listerine, OB, Le Petit Marseillais, Johnson’s baby, Carefree, Neutrogena, και RIHANNA.

Μετα την εξαγορά του σερβικού προϊόντος οικιακής χρήσης TOPSTAR το 2011, η εταιρεία ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία προϊόντων οικιακής χρήσης. Το συγκεκριμένο προϊόν δραστηριοποιείται στην κατηγορία εργαλείων - μέσων καθαρισμού για το νοικοκυριό και η προιοντική γκάμα του περιλαμβάνει σκούπες, σφουγγαράκια, σφουγγαρίστρες, συρματάκια, κλπ.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές στο Μαυροβούνιο και την Κροατία.

Sarantis Bulgaria LTD.

Βουλγαρία

Η SARANTIS BULGARIAιδρύθηκε το 1994, ως η πρώτη θυγατρική του ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ στην Ανατολική Ευρώπη. Το προιοντικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει καλλυντικά ευρείας, ημι-επιλεκτικής και επιλεκτικής διανομής, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Η εταιρεία διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά προϊόντα STR8, C-THRU, BU ELODE, BIOTEN, CARROTEN και ORZENE και τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO και TUB.O.FLO.

Επιπλέον, οι συμφωνίες διανομής με πολυεθνικές εταιρείες όπως οι ANTONIO PUIG, CONTER-SODALCO CHURCH & DWIGHT, JOHNSON & JOHNSON, SALVATORE FERRAGAMO PERFUMES, LA PRAIRIE GROUP και ITF GROUP, ενδυναμώνουν την παρουσία της εταιρείας στην αγορά των αρωμάτων και καλλυντικών. Ενδεικτικά, τα διανεμόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν τα προϊόντα ευρείας διανομής ANTONIO BANDERAS, PEARL DROPS, ARM&HAMMER, FEMFRESH, DENIM, TESORI D’ORIENTE, LEOCREMA, STREP, WASH & GO και και τα προϊόντα επιλεκτικής διανομής LA PRAIRIE, NINA RICCI, PACO RABANNE, CAROLINA HERRERA, JEAN PAUL GAULTIER, GIANFRANCO FERRE, FERRAGAMO, TRUSSARDI, κλπ.

Sarantis Czech Republic S.R.O.

Τσεχία

Η SARANTIS CZECH REPUBLIC ενσωματώθηκε στον ΟΜΙΛΟ ΣΑΡΑΝΤΗ το 2002.

Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή προϊόντων ευρείας διανομής διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, BU, και ELODE, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, και TOPSTAR, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα DENIM, TESORI d’ORIENTE, STREP, RIHANNA, και PEARL DROPS.

Κατά το 2014, ο Όμιλος Σαράντη εξαγόρασε το προϊόν προσωπικής περιποίησης ΑSTRID, το οποίο κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των αντηλιακών. Μετά το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα του, το ASTRID πλέον συμπεριλαμβάνεται στους σημαντικότερους παίκτες στην τσεχική αγορά των προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος.

Επιπρόσθετα, το 2018, στο χαρτοφυλάκιο της Τσεχικής εταιρείας προστέθηκε ακόμα ένα σημαντικό προϊόν, το INDULONA, το οποίο έχει πετυχημένη παρουσία 70 ετών στην αγορά και ηγετικά μερίδια αγοράς στις κρέμες χεριών.

Επιπλέον στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγή και διανομή προϊόντων οικιακής χρήσης ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό διαφόρων λιανέμπορων.

Sarantis Hungary KFT.

Ουγγαρία

Η εταιρεία SARANTIS HUNGARY ιδρύθηκε το 2006. Kατά την διάρκεια του 2008 ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ πραγματοποίησε την εξαγορά της ουγγρικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης TRADE 90, η οποία δραστηριοποιείται από το 1993 στον χώρο των προϊόντων οικιακής χρήσης. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ απέκτησε μια εταιρεία με ομοιογενές και συμπληρωματικό αντικείμενο εργασιών και ενδυνάμωσε περαιτέρω το κανάλι διανομής του στην Ουγγαρία.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια του 2011 ο Όμιλος εξαγόρασε το ουγγρικό προϊόν οικιακής χρήσης DOMET το οποίο δραστηριοποιείται στην κατηγορία εργαλείων - μέσων καθαρισμού για το νοικοκυριό και η προιοντική γκάμα του περιλαμβάνει σκούπες, σφουγγαράκια, σφουγγαρίστρες, συρματάκια, κλπ. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ενδυναμώνει περαιτέρω την παρουσία του στην κατηγορία προϊόντων οικιακής χρήσης στην ουγγρική αγορά.

Η εταιρεία διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά προϊόντα STR8, BU, C-THRU και ELODE, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης HEWA, FOX, DOMET και TUB.O.FLO, καθώς και τα διανεμόμενα προϊόντα ευρείας διανομής BATISTE, DENIM, STREP, και TESORI DI ORIENTE. Επιπρόσθετα, η εταιρεία αναλαμβάνει την παραγωγη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλους πελάτες του λιανικού εμπορίου στην Ουγγαρία.

Sarantis Polska S.A.

Πολωνία

Η SARANTIS POLSKA ιδρύθηκε το 2000. Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή καταναλωτικών προϊόντων διεθνών εταιρειών μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Κατά την διάρκεια του 2010 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά του σήματος KOLASTYNA. Η γκάμα του KOLASTYNAπεριλαμβάνει προϊόντα φροντίδας προσώπου και σώματος καθώς και προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, ELODE, BIOTENκαι KOLASTYNA, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης JAN NIEZBEDNY, GROSIK and FINO, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα ευρείας διανομής SPINBRUSH, PEARL DROPS, ARKO, DENIM, WASH&GO και τα προϊόντα επιλεκτικής διανομής LA PRAIRIE, RIHANNA, PARIS HILTONκαι PIERRE CARDIN.

Στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνονται η παραγωγή, η αποθήκευση, η διάθεση στην αγορά και η υποστήριξη των παραπάνω προϊόντων, αλλά και η διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας τα οποία παράγει για μεγάλους λιανέμπορους της Πολωνίας.

Το Τμήμα Εξαγωγών της SARANTIS POLSKAείναι υπεύθυνο για τις εξαγωγές και πωλήσεις στις χώρες Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν.

Sarantis Portugal LDA

Πορτογαλία

Η εταιρεία Sarantis Portugal ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στην Λισαβόνα. Ο Όμιλος Σαράντη είχε ήδη παρουσία στην αγορά της Πορτογαλίας από το 2009 μέσω εξαγωγών. Η δραστηριότητα της Πορτογαλικής εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή των ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής καθώς επίσης και ιδιοπαραγόμενα είδη οικιακής χρήσης. Έτσι μεταξύ των προϊόντων που διατίθενται περιλαμβάνονται η ανδρική αρωματική σειρά STR8, οι γυναικείες σειρές αρωμάτων C-THRU και BU και τα προϊόντα προσωπικής περιποιίησης BIOTEN, καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO.

Sarantis Romania S.A.

Ρουμανία

H SARANTIS ROMANIA ιδρύθηκε το 1996. Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή προϊόντων διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Κατά την διάρκεια του 2007 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας ELMIPLANT, η οποία περιλαμβάνει καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος. Ο Όμιλος κατάφερε να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της ELMIPLANT (ΒΙΟΤΕΝ) σε Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και FYROM, αποκτώντας σημαντικά μερίδια αγοράς.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, BU, C-THRU, ELODE και ELMIPLANT, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, TOPSTAR και TUB.O.FLO, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα ευρείας διανομής των εταιρειών JOHNSON & JOHNSON, SODALIS-CONTER, ANTONIO PUIG, CHURCH & DWIGHT and MEGA DISPENSER και τα προϊόντα επιλεκτικής διανομής LA PRAIRE, CAROLINA HERERRA, PACO RABANNE και JEAN PAUL GAULTIER.

H Sarantis Romania έχει επίσης δυνατή παρουσία στο δίκτυο του φαρμακείου μέσω των προϊόντων NEUTROGENA, LISTERINE, JOHNSON’S BABY, COMPEED κλπ.

Sarantis Skopje DOOEL

Βόρεια Μακεδονία

Η θυγατρική εταιρεία SARANTIS SKOPJE ιδρύθηκε το 1997 με έδρα τα Σκόπια. Η βασική της δραστηριότητα συνίσταται στην εμπορία και διανομή ιδιοπαραγόμενων και διανεμόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης.

Η εταιρεία διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, BU, ELODE, BIOTEN, ORZENE και CARROTEN, καθώς και τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, TOP STAR, και TUB.O.FLO. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διανέμει μέσω συμφωνιών αντιπροσώπευσης τα προϊόντα Wash&Go, Tesori d’Oriente, Denim, Gaia, STREP και ANTONIO BANDERAS.

Επιπλέον, η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές στο Κόσσοβο.

Sarantis Slovakia S.R.O.

Σλοβακία

Η SARANTIS SLOVAKIA ενσωματώθηκε ως θυγατρική στον Όμιλο Σαράντη τον Ιανουάριο του 2018, με την εξαγορά της εταιρείας SANECA TRADE s.r.o., της οποίας η βασική δραστηριότητα είναι η παραγωγή και διανομή του προϊόντος INDULONA στην αγορά της Σλοβακίας. Το INDULONA, με 70 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην αγορά της Σλοβακίας, κατέχει ηγετική θέση στις κρέμες χεριών. Η SANECA TRADE s.r.o., η οποία μετονομάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018 σε SARANTIS SLOVAKIA s.r.o., εκτός από το INDULONA, διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά ASTRID, SAHARA, και STR8, και ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, καθώς και τα διανεμόμενα προϊόντα ευρείας διανομής DENIM, TESORI d’ORIENTE και STREP.

Πριν την εξαγορά, την αγορά της Σλοβακίας κάλυπτε η SARANTIS CZECH REPUBLIC μέσω εξαγωγών.

Γράφημα Μετοχής

Τιμή Μετοχής

Ημερ. Κλεισίματος:27/03/2020
Τιμή Κλεισίματος:€7,08(+0,57%)
Κεφαλαιοποίηση:€494.732.586,72