Διεθνής Παρουσία

Ο Όμιλος Σαράντη αποτελεί μια από τις ηγετικές επιχειρηματικές δυνάμεις στον χώρο των καταναλωτικών προϊόντων και συγκεκριμένα στις κατηγορίες των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και προϊόντων Υγείας & Φροντίδας

Το πλούσιο και συνεχώς αναπτυσσόμενο προιοντικό χαρτοφυλάκιο και το εκτεταμένο δίκτυο διανομής, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές επιλογές της διοίκησης και την ισχυρή οικονομική θέση υποστηρίζουν την δυναμική και πετυχημένη πορεία του Ομίλου.

Συνολικά, ο Όμιλος Σαράντη δραστηριοποιείται στην Ευρώπη μέσω 12 θυγατρικών εταιρειών, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, στην Σλοβακία, στην Π.Γ.Δ.Μ. , στην Ουγγαρία, στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Πορτογαλία, την Ουκρανία και την Ρωσία, ενώ παράλληλα διατηρεί έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 35 χώρες.

Η δραστηριότητα του Ομίλου στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει περίπου 65% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης αποτελεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό.

Sarantis Polska S.A.

Πολωνία

Η SARANTIS POLSKA ιδρύθηκε το 2000. Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή προϊόντων διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Κατά την διάρκεια του 2010 ανακοινώθηκε η εξαγορά του σήματος KOLASTYNA. Η γκάμα του KOLASTYNA περιλαμβάνει προϊόντα φροντίδας προσώπου και σώματος καθώς και προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, BU, ELODE και KOLASTYNA, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης JAN NIEZBEDNY, GROSIK and FINO, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα ευρείας διανομής NAIR, SPINBRUSH, PEARL DROPS, ARKO, ARM&HAMMMER και DYLON και τα προϊόντα επιλεκτικής διανομής LA PRAIRIE και RIHANNA.

Στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνονται η παραγωγή, η αποθήκευση, η διάθεση στην αγορά και η υποστήριξη των παραπάνω ιδιοπαραγόμενων προϊόντων, αλλά και η διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας τα οποία παράγει για μεγάλους λιανέμπορους στην Ευρώπη.

Το Τμήμα Εξαγωγών της SARANTIS POLSKA είναι υπεύθυνο για τις εξαγωγές και πωλήσεις στις χώρες Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν.

Ergopack LLC

Ουκρανία

Η δραστηριότητα της Ergopack αφορά στην παραγωγή και διανομή προϊόντων οικιακής χρήσης, με κυριότερες κατηγορίες τις σακούλες απορριμμάτων, τα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων και τα είδη καθαρισμού. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από 3 ηγετικές μάρκες και συγκεκριμένα τις Melochi Zhizni, Domi και Novax. Εχει εξαγωγική δραστηριότητα στις ΚΑΚ χώρες καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Πολωνία, η Λετονία κ.λπ.

Hoztorg LLC

Ρωσία

Αποτελεί θυγατρική της ουκρανικής θυγατρικής του Ομίλου Ergopack, και έχει εμπορική δραστηριότητα διανέμοντας τα προϊόντα της Ergopack στην αγορά της Ρωσίας.

Saneca Trade CZ, S.R.O.

Τσεχία

Η Saneca Trade CZ, s.r.o. είναι εμπορική εταιρεία στην Τσεχία που εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Σαράντη τον Ιανουάριο του 2018 και διανέμει στην Τσεχία τα προϊόντα Indulona.

Saneca Trade S.R.O

Σλοβακία

Η Saneca Trade s.r.o. είναι εμπορική Εταιρεία στην Σλοβακία, η οποία εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Σαράντη τον Ιανουάριο του 2018. Εκτός από τα προϊόντα Indulona, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά και άλλα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα του Ομίλου, όπως είναι το STR8 και το ASTRID.

Sarantis Banja Luka DOO

Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Η εταιρεία SARANTIS BANJA LUKA ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στην Banja Luka. Η δραστηριότητα της Βοσνιακής εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης. Μεταξύ των προϊόντων που διατίθενται περιλαμβάνονται η ανδρική αρωματική σειρά STR8, οι γυναικείες σειρές αρωμάτων C-THRU και BU, η σειρά περιποίησης σώματος και προσώπου BIOTEN, καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO και TOPSTAR.

Sarantis Belgrade LTD.

Σερβία

Η SARANTIS BELGRADE ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στο Βελιγράδι. Η δραστηριότητα της Σερβικής εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή καλλυντικών ευρείας διανομής διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές στο Μαυροβούνιο.

Κατά την διάρκεια του 2011 ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ εξαγόρασε το σερβικό προϊόν οικιακής χρήσης TOPSTAR το οποίο δραστηριοποιείται στην κατηγορία εργαλείων - μέσων καθαρισμού για το νοικοκυριό και η προιοντική γκάμα του περιλαμβάνει σκούπες, σφουγγαράκια, σφουγγαρίστρες, συρματάκια, κλπ. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία του στην κατηγορία προϊόντων οικιακής χρήσης στην σερβική αγορά.

Επιπλέον, το 2011 η εταιρεία λάνσαρε στην σερβική αγορά το ιδιοπαραγόμενο προϊόν BIOTEN διεισδύοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην κατηγορία της περιποίησης προσώπου και σώματος.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, BU, ELODE, BIOTEN, ORZENE και CARROTEN, τα ιδιοπαραγόμενα προιοντα οικιακής χρήσης FINO, TOPSTAR, CAMEL και TUB.O.FLO, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα αρώματα ANTONIO BANDERAS και SHAKIRA.

Τέλος, το 2013 προστέθηκε στο προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας το διανεμόμενο προϊών περιποίησης ρούχων DYLON.

Sarantis Bulgaria LTD.

Βουλγαρία

Η SARANTIS BULGARIA ιδρύθηκε το 1994, ως η πρώτη θυγατρική του ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ στην Ανατολική Ευρώπη. Το προιοντικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει καλλυντικά ευρείας, ημι-επιλεκτικής και επιλεκτικής διανομής, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Η εταιρεία διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά προϊόντα STR8, C-THRU, BU ELODE, BIOTEN, CARROTEN και ORZENE και τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO και TUB.O.FLO.

Επιπλέον, οι συμφωνίες διανομής με πολυεθνικές εταιρείες όπως οι ANTONIO PUIG, CHURCH & DWIGHT, JOHNSON & JOHNSON, LABORATOIRES INGRID MILLET, LA PRAIRIE GROUP και ITF GROUP, ενδυναμώνουν την παρουσία της εταιρείας στην αγορά των αρωμάτων και καλλυντικών. Ενδεικτικά, τα διανεμόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν τα προϊόντα ευρείας διανομής ANTONIO BANDERAS, PEARL DROPS, ARM&HAMMER, FEMFRESH, NAIR και PIZ BUIN ( από το 2013) και τα προϊόντα επιλεκτικής διανομής LA PRAIRIE, FRAGRANCES FROM LA PRAIRIE, INGRID MILLET, NINA RICCI, PACO RABANNE, CAROLINA HERRERA, PRADA, VALENTINO, DSQUARED2, BLUMARINE, TRUSSARDI, κλπ.

Επιπρόσθετα, από το 2013 η εταιρεία διανέμει και τα προϊόντα περιποίησης ρούχων DYLON.

Sarantis Czech Republic S.R.O.

Τσεχία

Η SARANTIS CZECH REPUBLIC ενσωματώθηκε στον ΟΜΙΛΟ ΣΑΡΑΝΤΗ το 2002.

Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή προϊόντων ευρείας διανομής διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Επιπλέον στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγή και διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό διαφόρων λιανέμπορων σεΤσεχία και Σλοβακία.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, BU, ELODE, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, KORUNKA και TUB.O.FLO, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα PEARL DROPS και SPINBRUSH (της CHURCH & DWIGHT) και ARKO and FAX (της EVYAP).

Sarantis Hungary KFT.

Ουγγαρία

Η εταιρεία SARANTIS HUNGARY ιδρύθηκετο 2006. Kατά την διάρκεια του 2008 ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ πραγματοποίησε την εξαγορά της ουγγρικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης TRADE 90, η οποία δραστηριοποιείται από το 1993 στον χώρο των προϊόντων οικιακής χρήσης. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ απέκτησε μια εταιρεία με ομοιογενές και συμπληρωματικό αντικείμενο εργασιών και ενδυνάμωσε περαιτέρω το κανάλι διανομής του στην Ουγγαρία.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια του 2011 ο Όμιλος εξαγόρασε το ουγγρικό προϊόν οικιακής χρήσης DOMET το οποίο δραστηριοποιείται στην κατηγορία εργαλείων - μέσων καθαρισμού για το νοικοκυριό και η προιοντική γκάμα του περιλαμβάνει σκούπες, σφουγγαράκια, σφουγγαρίστρες, συρματάκια, κλπ. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ενδυναμώνει περαιτέρω την παρουσία του στην κατηγορία προϊόντων οικιακής χρήσης στην ουγγρική αγορά.

Η δραστηριότητά της εταιρείας περιλαμβάνει τη διάθεση των ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της SARANTIS HUNGARY που παράγει για μεγάλους πελάτες του λιανικού εμπορίου στην Ουγγαρία. Η εταιρεία διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά προϊόντα STR8, BU, C-THRU και ELODE, καθώς και τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης HEWA, FOX, DOMET και TUB.O.FLO.

Sarantis Portugal LDA

Πορτογαλία

Η εταιρεία Sarantis Portugal ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στην Λισαβόνα. Ο Όμιλος Σαράντη είχε ήδη παρουσία στην αγορά της Πορτογαλίας από το 2009 μέσω εξαγωγών. Η δραστηριότητα της Πορτογαλικής εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή των ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής καθώς επίσης και ιδιοπαραγόμενα είδη οικιακής χρήσης. Έτσι μεταξύ των προϊόντων που διατίθενται περιλαμβάνονται η ανδρική αρωματική σειρά STR8, οι γυναικείες σειρές αρωμάτων C-THRU και BU και τα προϊόντα προσωπικής περιποιίησης BIOTEN, καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO.

Sarantis Romania S.A.

Ρουμανία

H SARANTIS ROMANIA ιδρύθηκε το 1996. Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει τη διανομή ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και την διανομή προϊόντων διεθνών εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης.

Κατά την διάρκεια του 2007 ανακοινώθηκε η εξαγορά της εταιρείας ELMIPLANT, η οποία περιλαμβάνει καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την διανομή προϊόντων της ELMIPLANT (BIOTEN) σε Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.

Το προιοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, BU, C-THRU, ELODE και ELMIPLANT, τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO και TUB.O.FLO, καθώς επίσης και τα διανεμόμενα προϊόντα ευρείας διανομής των εταιρειών JOHNSON & JOHNSON, ANTONIO PUIG, CHURCH & DWIGHT, EVYAP και τα προϊόντα επιλεκτικής διανομής LA PRAIRE, CAROLINA HERERRA, PACO RABANNE, κλπ.

H Sarantis Romania έχει επίσης δυνατή παρουσία στο δίκτυο του φαρμακείου μέσω των προϊόντων NEUTROGENA, LISTERINE, JOHNSON’S BABY, PIZ BUIN κλπ.

Sarantis Skopje DOOEL

Π.Γ.Δ.Μ.

Η θυγατρική εταιρεία SARANTIS SKOPJE ιδρύθηκε το 1997 με έδρα τα Σκόπια. Η βασική της δραστηριότητα συνίσταται στην εμπορία και διανομή ιδιοπαραγόμενων και διανεμόμενων καλλυντικών ευρείας διανομής και προϊόντων οικιακής χρήσης.

Η εταιρεία διανέμει τα ιδιοπαραγόμενα καλλυντικά STR8, C-THRU, BU, ELODE, BIOTEN, ORZENE και CARROTEN, καθώς και τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα οικιακής χρήσης FINO, TOP STAR, AFROSO, TUB.O.FLO και CAMEL. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διανέμει μέσω συμφωνιών αντιπροσώπευσης τα προϊόντα περιποίησης ρούχων DYLON και τα αρώματα ANTONIO BANDERAS και SHAKIRA.

Επιπλέον, η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές στο Κόσσοβο.

Γράφημα Μετοχής

Τιμή Μετοχής

Ημερ. Κλεισίματος:14/11/2018
Τιμή Κλεισίματος:€7,00(-1,13%)
Κεφαλαιοποίηση:€489.142.388